Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

16. 04. 2018. 18:00 >> 17:54

KUBA

Dan ranije počinje istorijska tranzicija

Istorijska sjednica kubanske Narodne skupštine na kojoj predsjednik Raul Kastro planira da se povuče i preda to mjesto mlađem nasljedniku, počeće u srijedu, dan ranije nego što je prvobitno planirano, javljaju kubanski državni mediji.

Radio Rebelde je prvi javio o izmijenjenom datumu. Portal "Cubadebate" javlja da je sjednica pomjerena dan ranije zbog potrebnih poteza za takvu istorijsku tranziciju, prenio je AP.

Kastro treba da preda predsjedništvo 57-ogodišnjem potpredsjedniku Migelu Diasu-Kanelu. Raul Kastro je preuzeo dužnost predsjednika od svog brata Fidela 2008. godine.

Na Kubi su 11. marta održani izbori za parlament koji treba da izabere Kastrovog nasljednika, čime se završava era vladavine braće Fidela i Raula Kastra.

Ne treba da se očekuje odmah radikalna promjena sa jednopartijskog sistema koji je iznad svega bio posvećen stabilnosti.

Raul Kastro (86) imaće i poslije odlaska sa funkcije uticaj na donošenje odluka i ostaće na čelu Komunističke partije Kube do narednog partijskog kongresa, 2021, kada će imati 90 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније