Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 04. 2018. 22:59 >> 22:58

BEZ NOVIH SANKCIJA

EU brani iranski nuklearni sporazum

Evropska unija (EU) je stala u odbranu nuklearnog sporazuma sa Iranom iz 2015. i odbila da uvede nove sankcije toj zemlji uprkos aktivnostima Teherana u Siriji.

Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku Federika Mogerini rekla je da sankcije "nijesu bile na dnevnom redu" i dodala da će se iranska uloga u ratu u Siriji i moguće akcije tim povodom razmatrati "u narednim danima ili nedjeljama".

Mogerini je napravila jasnu razliku između sprovodjenja odredaba nuklearnog sporazuma i drugih akcija koje EU i SAD smatraju spornim. Iran je među ključnim saveznicima sirijskog predsjednika Bašara el-Asada.

"Jedna stvar nam je svima jasna. Mi želimo da sačuvamo nuklearni sporazum s Iranom. Želimo da se svi pridržavaju svih preuzetih obaveza", navela je Mogerini.

Prema njenim riječima, Eu "veoma ozbiljno" shvata iranske aktivnosti u regionu i da zbog toga već postoji režim sankcija.

Predsjednik SAD Donald Tramp je obećao da će u maju povući SAD iz nuklearnog sporazuma ako se ne ispravi ono što on vidi kao ozbiljne nedostatke sporazuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније