Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 04. 2018. 23:31 >> 23:27
1

EU POZIVA

Rusija da utiče na Siriju da se vrati pregovorima

Visoka predstavnica Eu za vanjsku politiku, Federika Mogerini, rekla je danas da kraj građanskog rata u Siriji nikad nije bio dalji i pozvala Rusiju da utiče na sirijsku vladu da se vrati mirovnim pregovorima pod pokroviteljstvom UN.

Mogerini je rekla, poslije sastanka 28 ministara vanjskih poslova EU u Luksemburgu, da pritisak treba da se izvrši na sirijsku vladu "jer će u protivnom razaranje da se nastavi".

Mogerini je rekla da EU želi da iskoristi veliki sastanak posvećen Siriji iduće nedjelje da da podstrek mirovnom procesu pod pokroviteljstvom UN poslijje zapadnih vazdušnih udara na tu zemlju.

Očekuje se da će više od 70 delegacija učestvovati na donatorskoj konferenciji o Siriji koja se održava 24. i 25. aprila u Briselu.

EU ministri žele da iskoriste donatorsku konferenciju o Siriji za ponovo pokretanje mirovne pregovore pod pokroviteljstvom UN u Ženevi pošto smatraju da nijedan drugi proces nije doveo do rješenja.

Visoka prestavnica EU je priznala da su izazovi veliki. Kako je rekla, sedam godina od početka rata "tačno je da rješenje sukoba izgleda dalje nego ikad".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније