Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 04. 2018. 14:39   >>  14:34 1

"PROTEKAO GLATKO"

Tramp potvrdio tajni sastanak Pompea i Kima

Američki predsjednik Donald Tramp potvrdio je danas da se bivši šef Centralne obavještajne agencije (CIA) sastao sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom.

Tramp je objavio na Tviteru da se susret Pompea i Kim Džong Una dogodio prošle nedjelje.

"Sastanak je protekao veoma glatko i ostvareni su dobri odnosi. Radi se na detaljima samita. Denuklearizacija će biti odlična stvar za svijet, ali i za Sjevernu Koreju!", napisao je on.

Kandidat za državnog sekretara SAD Majk Pompeo nedavno je otputovao u Sjevernu Koreju da bi se sastao sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom, što je bila veoma neobična i tajna posjeta do koje je došlo u vrijeme priprema za susret Kima i predsjednika SAD Donalda Trampa.

Dva neimenovana zvaničnika su juče potvrdila da je do tog putovanja došlo.

To je bio prvi sastanak zvaničnika SAD i Sjeverne Koreje na visokom nivou od 2000. godine.

List Vašington post, koji je prvi izvijestio o susretu Pompea i Kima, naveo je da se sve odigralo tokom uskršnjeg vikenda, nedugo pošto je Pompeo, bivši šef CIA, nominovan za državnog sekretara.

Južna Koreja je takođe signalizirala da može da traći formalno rješenje dugogodišnjeg sukoba na poluostrvu. Južnokorejski predsjednik Mun Džae-in i Kim će se sastati sljedeće nedjelje.

Tramp je rekao da SAD i Sjeverna Koreja vode direktne razgovore na "ekstremno visokim nivoima" i da se za mjesto sastanka razmatra pet lokacija.

Portparolka Bijele kuće Sara Hakabi Sanders rekla je da Tramp i Kim nijesu razgovarali.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније