Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 04. 2018. 22:23 >> 22:16

VAŠINGTON PORUČIO

"Nije bilo civilnih žrtava u napadu u Siriji"

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je večeras da nije bilo civilnih žrtava u nedavnom vazdušnom napadu zapadnih zemalja na vojna postrojenja u Siriji, prenijela je agencija AP.

Portparolka ministarstva Dejna Vajt je rekla da to svjedoči o preciznosti oružja koji su koristile snage SAD, Velike Britanije i Francuske u napadu i dodala da nijesu tačne tvrdnje Rusije da je sirijska vojska tokom tog napada presrela velikih broj raketa.

Američki general Kenet Mekenzi izjavio je na istoj konferenciji za novinare da su SAD uvjerene ali ne i 100 odsto sigurne, da su hemijski agensi bili prisutni na sve tri lokacije koje su bile mete napada u Siriji. Od potencijalnih agenasa naveo je da bi to mogli da budu hlor i sarin.

Dejna Vajt je dodala da su napadi bili uspješni i da sada nema indicija da Sirija priprema ponovo napad hemijskim oružjem.

SAD, Velika Britanija i Francuska sprovele su vazdušne napade 14. aprila, poslije optužbe da su snage sirijskog predsjednika Bašara el Asada koristile hemijsko oružje za napad 7. aprila u Dumi, posljednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Sirija i Rusija odmah su demantovale da je korišćeno hemijsko oružje u napadu u Dumi gdje stradalo više od 40 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније