Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Dnevnik.hr; Objavila P.B. ]

21. 04. 2018. 08:05 >> 09:25
1

KIM DŽONG UN ODLUČIO

Sjeverna Koreja zaustavlja nuklearni program

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un rekao je da će Sjeverna Koreja prekinuti nuklearni program i zatvoriti pogone za nuklearne testove, objavila je službena novinska agencija Sjeverne Koreje.

Odluka o zaustavljanju nuklearnog programa objavljena je nedugo nakon sastanka Radničke stranke Koreje, izvijestio je BBC.

"Sjeverna Koreja će od 21.aprila zaustaviti nuklearne testove i lansiranje interkontinentalnih balističkih projektila", objavila je Korejska centralna novinska agencija.

Sjeverna Koreja se dugo opire međunarodnim sankcijama uzrokovanim svojim nuklearnim programom.

U novembru je objavila da je uspješno testirala interkontinentalni balistički projektil koji može pogoditi kopneno područje Sjedinjenih američkih država.

Na vijest o zaustavljanju nuklearnog programa američki predsjednik Donald Tramp reagovao je putem Tvitera:

"Sjeverna Koreja je odlučila da prekine sve nuklearne testove i zatvori veliki pogon za testiranje. To je vrlo dobra vijest za Sjevernu Koreju i svijet – velik napredak! Radujem se našem susretu", napisao je Tramp na svom profilu.

Ova vijest objavljena je u periodu odmrzavanja odnosa Sjeverne Koreje i SAD.

Očekuje se da će se Kim Džong Un za oko mjesec sastati sa američkim predsjednikom, što bi trebalo da bude prvi sastanak između ijednog američkog predsjednika i sjevernokorejskog vođe u istoriji.

Sjeverna Koreja je u sve boljim odnosima i sa Južnom Korejom.

Uspostavljena je telefonska linija između južnokorejskog predsjednika Mun Đe Ina i Kim Džong Una, a njihov sastanak je zakazan za narednu sedmicu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније