Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 02. 2013. 11:39 >> 11:36

,,RISE UP" AUTRALIJA

Australijska partija protiv useljavanja muslimana

,,Rise Up Australija" je nova politička stranka u toj zemlji koja svoj program zasniva na kritici političkog multikulturalizma u toj zemlji, a posebno na platformi antimuslimanskog useljavanja.

Osnivač stranke je pastor Daniel Naliah, imigrant iz Šri Lanke, koji se poziva na zaštitu hrišćanskih vrijednosti.

S manjinskom podrškom od 1.500 članova širom zemlje, ova stranka planira da proširi svoj uticaj u predstojećem periodu, prije parlamentarnih izbora zakazanih za 14. septembar.

RUAP namjerava da kandiduje 52 člana za Predstavnički dom Parlamenta Australije i 12 za Senat. Ako njeni kandidati budu izabrani, planiraju da rade na ograničavanju useljavanja muslimana u Australiju.

Osnivač stranke tvrdi da je njegov cilj suprotstavljanje ,,političkoj korektnosti“  kako bi Australija bila sačuvana samo za Australce.  Ovu stranku podržao je minorni broj glasača.

Jedan njen simpatizer kaže: ,,Ne želim da vidim implementaciju šerijatskog zakona u Australiji“.

Stranka uživa i podršku od strane nekih krugova izvan zemlje. Tako je podržava Kristofer Monkton iz iz Britanske partije za nezavisnost .

Ova poruka naišla je na osudu muslimanske zajednice u Australiji.

,,Niko ovdje nema namjeru da nameće šerijat, daleko od toga da je to nečija namjera“, izjavio je Ikbal Patel, predsjednik Australijske islamske federacije.

Muslimani, koji u Australiji žive duže od 200 godina, čine 1,7 odsto 20-milionske populacije.

Islam je u ovoj zemlji druga religija poslije hrišćanstva. U periodu nakon 11. septembra 2001. godine muslimani Australije bili su izloženi sumnjama i njihov patriotizam je često dovođen u pitanje.

U nedavno objavljenom izvještaju australijske Vlade navodi se da su muslimani Australije suočeni sa duboko ukorijenjenom islamofobijom i rasizmom koji do danas nikada nisu zabilježeni u toj mjeri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније