Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

25. 04. 2018. 12:13 >> 12:06

RUSIJA, IRAN I TURSKA

Mogerini: Ispunite obećanja sa Sirijom u vezi

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini pozvala je danas Rusiju, Iran i Tursku da ulože napore u cilju zaustavljanja sukoba u Siriji, uoči skupa međunarodnih donatora u Briselu za pomoć toj ratom razorenoj zemlji.

 

 

 

Mogerini je rekla novinarima da Rusija, Iran i Turska imaju "posebnu odgovornost" da obezbijede uslove za prekid vatre i da izvrše pritisak na sirijskog predsjednika Bašara Asada da se vrati za pregovarački sto.

"Vidimo eskalaciju vojnih aktivnosti, što je upravo suprotno od onoga što su obećali da će raditi", rekla je Federika Mogerini.

Oko 80 zemalja, organizacija i partnera učestvuje na donatorskoj konferenciji u Briselu, a organizatori su izrazili nadu da će time dati podsticaj zaustavljenim mirovnim potezima pod pokroviteljstvom UN, uz prikupljanje nekoliko milijardi dolara humanitarne pomoći, navodi agencija AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније