Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 04. 2018. 08:30 >> 08:22

U VAŠINGTONU

Makron pesimista o budućnosti iranskog sporazuma

Američki predsjednik Donald Tramp će najvjerovatnije napustiti iranski nuklearni program, izjavio je kasno sinoć predsjednik Francuske Emanuel Makron na kraju trodnevne zvanične posjete Vašingtonu.

 

 

 

Američki mediji prenijeli su da će Tramp napustiti iranski sporazum "iz unutrašnjih političkih razloga".

"Nemam nikakvu unutrašnju informaciju ali mi se čini da on (Tramp) nema volju da brani sadašnji sporazum", rekao je Makron na konferenciji za novinare i podsjetio da je Tramp već duže vrijeme pominjao da SAD treba da napuste sporazum.

"Racionalnom analizom svih njegovih izjava čini mi se da on (Tramp) neće učiniti ništa da ga zadrži", dodao je predsjednik Francuske.

Tramp, žestoki protivnik iranskog nuklearnog sporazuma postignutog u julu 2015. godine, 12. maja treba da donese konačnu odluku o ostanku ili izlasku iz sprazuma.

Makron je tokom posjete Vašingtonu predložio novi, potpuniji sporazum, koji bi se zasnovao na postojećem ali bi bio proširen na period poslije 2025. godine kada će isteći pojedine klauzule sporazuma o nuklearnim aktivnostima Irana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније