Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 04. 2018. 21:43   >>  21:38

U DEMILITARIZOVANOJ ZONI

Sjutra sastanak lidera dvije Koreje

Predsjednik Južne Koreje Mun Džae In i lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un sastaće se sjutra na liniji vojnog razgraničenja između dvije zemlje, saopšteno je u Seulu.

 

 

 

Mun će simbolično dočekati Kima na betonskoj liniji koja označava granicu između dvije Koreje u demilitarizovanoj zoni, izjavio je danas šef Munovog kabineta Im Džong Seok.

Kim će prelaskom te linije biti prvi sjevernokorejski lider na južnokorejskom tlu od kraja Korejskog rata prije 65 godina.

Potom će Kim i Mun pješice ići do Kuće mira, zdanja u južnom dijelu sela Panmundžom, gdje je 1953. godine potpisano primirje između dvije Koreje.

Lideri će poslije sastanka zajedno da zasade drvo u demilitarizovanoj zoni nakon čega će biti priređen banket prije odlaska delegacije Sjeverne Koreje.

Kim i Mun bi trebalo da izdaju zajedničko saopštenje poslije sastanka.U sjevernokorejskoj delegaciji će biti Kimova sestra, Kim Jo Džong, koja je bila u Južnoj Koreji na otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

U delegaciji će biti i predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Nam, čija je funkcija protokolarna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније