Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 04. 2018. 12:36 >> 12:29

AVIGDOR LIBERMAN

Napašćemo Teheran ako Tel Aviv bude ciljan

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman zaprijetio je danas Iranu, rekavši da će u slučaju napada islamskog režima na Tel Aviv "Izrael udariti na Teheran i uništititi svaku iransku poziciju koja prijeti Izraelu u Siriji".

 

 

 

Liberman je u intervjuu za saudijski novinski portal Ilaf, koji se izdaje u Londonu, objasnio da Izrael ne teži ratu ni sa kim, ali da neće tolerisati iransko prisustvo u Sirji, bez obzira na cijenu.

"Ovo su posljednji dana iranskog režima", ocijenio je Liberman, koji je trenutno u SAD, u intervjuu za portal koji objavljuje razgovore s izraelskim zvaničnicima.

Izraelski ministar će se sastati s svojim kolegom ministrom odbrane SA Džejmsom Matisom i savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Majklom Boltonom.Liberman je takođe rekao da Izrael vodi dijalog s arapskim zemljama, ali nije naveo kojim."Stvari se kreću u dobrom pravcu.

Postoji razumijevanje o 75 posto stvari", rekao je on, pozvavši na konstruktivan dijalog i puno razumijevanje s arapskim zemljama o regionalnim pitanjima.

Ministar odbrane Izraela smatra da će moguće povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom 12. maja dovesti do ekonomskog kolapsa Irana koji je do sada navodno potrošio više od 13 milijardi dolara u Siriji i troši dvije milijarde dolara godišnje na libanski Hezbolah, palestinski Hamas i Islamski džihad.

Iran je nedavno zaprijetio osvetom za napad iz vazduha na bazu T-4 u Siriji u kome je ubijeno 14 ljudi, uključujući Irance.

Rusija, Iran i Sirija su optužili Izrael za taj napad.Sekretar Iranskog vrhovnog nacionalnog bezbjednosnog savjeta rekao je u utorak da će Teheran "izabrati vrijeme i mjesto" neminovnog odgovora na udar na bazu T-4.

"Entitet koji daje sebi za pravo da napadne suverenitet druge zemlje i da cilja snage koje se bore protiv terorizma mora sigurno misliti na rezultate i posljedice napada i odgovarajuću reakciju", rekao je Ali Šamkhani novinarima, prenijeli su izraelski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније