Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 04. 2018. 22:50 >> 22:46

"PRAGMATIČAN IGRAČ"

Izraelu ne smeta Rusija u Siriji

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman izjavio je danas u Vašingtonu da prisustvo Rusije u Siriji ne smeta Izraelu jer je Moskva "pragmatičan" igrač s kojim je moguće postići dogovor.

"Važno je shvatiti da su Rusi vrlo pragmatični igrači", rekao je Liberman, odgovarajući u vašingtonskom Institutu za bliskostičnu politiku na pitanje o savezu između Moskve i Teherana u Siriji.

Taj ministar, ruski Jevrejin rođen u Moldaviji, dodao je da su Rusi "razumni ljudi" i da je "moguće postići dogovore s njima i mi razumijemo njihove interese", kako je rekao.

"Njihovi interesi se veoma razlikuju od naših ali mi poštujemo njihove prioritete. Pokušavamo da izbjegnemo direktni sukob i napetost", objasnio je Liberman.

On je to rekao dva dana nakon objavljivanja intervjua na izraelskom novinskom vebsajtu Ynet u kome je najavio da će Izrael napasti protivraketne baterije S-300, kojima bi Rusija mogla snabdijeti Siriju, u slučaju da budu ispaljene na izraelske avione.

Moskva je 2010. godine potpisala sporazum sa Sirijom u isporuci S-300 baterija za vazdušnu odbranu, ali one još nijesu isporučene zbog pritiska Izraela, navodi ruski list Komersant.

Izrael nastoji da ne bude uvučen u sukob koji godinama bjesni u Siriji ali je izveo desetine napada iz vazduha na konvoje s oružjem navodno namijenjene proiranskom Hezbolahu u Libanu koji se u Siriji bori na strani Asadovih snaga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније