Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina; B.V.

28. 04. 2018. 11:10   >>  11:05 1

ZBOG JERUSALIMA

Rumunija: Predsjednik zatražio ostavku premijerke

Rumunski predsjednik Klaus Johanis zatražio je od premijerke Vjorike Dančile da podnese ostavku zbog političke borbe oko preseljenja rumunske ambasade u Jerusalim.

 

"Dančila nije na visini zadatka kao premijerka Rumunije i zbog toga Vlada postaje izvor slabosti za Rumuniju. Zato javno tražim od Dančile da podnese ostavku", rekao je Johanis u obraćanju medijima.

Dančila, socijal-demokrata, "kategorički" je odbila zahtjev "desnog" predsjednika, rekavši da nema nijedan razlog na napusti funkciju, prenose agencije.

Prema njenim riječima, šef države "rizikuje slabljenje međunarodnog položaja Rumunije".

Johanis, čije veze sa socijal-demokratskom Vladom nisu baš sjajne, pozvao se na dokument koji je Vlada prošle sedmice usvojila u najvećoj tajnosti i u kojem se razmatra preseljenje rumunske ambasade u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Ocjenjujući da bi preseljenje ambasade bilo protivno međunarodnom pravu, Johanis je izrazio svoje protivljenje i žaljenje jer nije bio obaviješten prije donošenja takve odluke, koju je nazvao "velikom greškom".

"Dančila radije ispunjava naređenja partije", rekao je Johanis.

Dančilu protivnici smatraju "marionetom" lidera partije Liviu Dragnee.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније