Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Nezavisne novine, Objavila: P.B. ]

03. 05. 2018. 22:44   >>  22:36

U KINI

Pepa prase proglašena subverzivnom

Kineska internetska platforma "Duđin" uklonila je klipove britanskog crtanog filma "Pepa Prase" jer je ocijenjeno da je "subverzivan" i da je postao ikona lijenština i antisocijalne omladine.

Najmanje 30 hiljada video klipova uklonjeno je sa popularne platforme, a na sajtu je zabranjen hešteg "PeppaPig, piše list "Global tajms".

Prema dokumentima koje je list citirao, BBC-jev crtani film cenzurisan je na "Duđinu" na isti način kao sadržaji sa muškarcima koji se oblače kao žene, eksplicitnom golotinjom ili "erotskim ponašanjem".

Crtana serija se u Kini prikazuje od sredine dvijehiljaditih i postala je veoma popularna kroz epizode sinhronizovane na mandarinski jezik.

Popularnost je krajem 2017. godine počela da se širi među omladinom starijeg uzrasta, a mnogi su počeli da stavljaju privremene tetovaže "Pepa Prase" na selfijima.

U prodaji su se pojavile šolje, satovi i odjeća sa slikom popularnog ružičastvog praseta, glavnog junaka ovog crtaća.

"Narodni dnevnik", glasilo vladajuće Komunističke partije, prošle sedmice je kritikovao štetan uticaj komercijalizacije "Pepe", što ohrabruju popularne ličnosti na internetu.

"Mnogi đaci pokušavaju da se istaknu nadmetanjem za 'Pepa Prase' satove ili druge predmete, od čega korist imaju proizvođači falsifikovane robe", naveo je list.

"Global tajms" opisuje "zavisnost" među djecom i piše da se roditelji žale da djeca, ohrabrena crtanim filmom, "grokću i skaču u barice".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније