Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta; B.V.

04. 05. 2018. 19:53   >>  19:47

NAKON DVIJE GODINE

Šarli Ebdo ponovo na Tviteru

Francuski satirični nedeljnik Šarli ebdo vratio se na Tviter prvi put od napada na redakciju u januaru 2015. godine, a prva poruka je bila u njihovom duhu.

"Vraćamo se na mrežu s vašim aplauzima i ohrabrenjima da nas psujete", navodi se u poruci i dodaje da "zbog tehničkog incidenta koji se nezavisno od volje redakcije desio u januaru 2015, list je bio primoran da momentalno prekine poruke na Tviteru".

Poslednji tvit Šarli Ebdoa bio je emitovan 7. januara 2015. godine, na dan napada na redakciju.

Braća Šerif i Said Kuaši su 7. januara 2015. godine upali u redakciju sataričnog lista gdje su ubili 11 poznatih novinara i karikaturista uzvikujući da su "osvetili proroka (Muhameda)".

Među žrtvama su bili čuveni karikaturisti koji su se potpisivali nadimcima, Kabi, Volinski, Onore i Tinju, kao i bivši direktor redakcije lista Bernar Maris.

Redakcija je poslije napada prebačena na nepoznatu lokaciju koja, kako sami novinari navode, liči na bunker sa rešetkama na prozorima i naoružanim obezbjeđenjem. Novinari su naveli da odvajaju mnogo novca za to održavanje.

Međutim, uprkos napadu i povremenim anonimnim prijetnjama, Šarli Ebdo je nastavio sa satirom i kritikom društva insistirajući da nema tabue i da se treba svemu smijati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније