Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

08. 05. 2018. 13:08   >>  12:59

SPEKULACIJE MEDIJA

Kim Džong Un posjetio Kinu?

Japanski i južnokorejski mediji spekulišu da je visoki zvaničnik Sjeverne Koreje, možda čak i vođa Kim Džong Un, u poseti Kini pošto je avion iz Sjeverne Koreje sletio u kineski lučki grad Daljen.

S druge strane mediji prenose da se u Dalijenu na sjeveroistoku Kine s visokim sjevernokorejskim zvaničkom sastao kineski predsjenik Si Đinping, navodi Asošijeitd pres.

List Saut Čajna morning post (South China Morning Post) iz Hongkonga citirao je dva neimenovana izvora koja su rekla da je Si došao avionom u Dalijen da se sastane sa sjevernokorejskim zvaničnikom, kao i da prisustvuje zvaničnoj probi prvog nosača aviona koji je potpuno napravljen u Kini.

Na kineskim društvenim mrežama se navodi da je su u Dalijenu povećane bezbjednosne mjere, kao i da je mnoštvo letova odloženo. Neki su naveli da su vidjeli više limuzina s crvenim zastavama kakve koriste državne vođe.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap navela je da je avion iz Sjeverne Koreje sletio juče uz visoke mjere bezbjednosti. Japanska televizija HNK prikazala je slike aviona sjevernokorejskog avioprevoznika Er Korjo (Air Koryo) za koje je navela da su snimljene danas na aerodromu u Dalijenu na sjeveroistoku Kine.

Japanska agencija Kjodo prenijela je da je avion poletio iz Dalijena kasno danas popodne.

Između Sjeverne Koreje i Daljena nema redovnih aviolinija, mada Sjevernokorejci redovno posjećuju taj grad čija je luka ključna za trgovinu između dvije zemlje.

Kim je posjetio Kinu u martu prvi put otkada je prije šest godina došao na vlast, ali su Peking i Pjongjang potvrdili posjetu tek pošto se on vratio u Sjevernu Koreju.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova rekao je novinarima da trenutno ne može da ponudi nikakvu informaciju.

"Kina i Sjeverna Koreja su bliski susjedi i uvijek održavaju normalnu međusobnu komunikaciju i razmjenu", rekao je samo portparol.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније