Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

10. 05. 2018. 19:09   >>  19:18

NAJAVLJEN SAMIT

Susret Tramp - Kim 12. juna u Singapuru

Američki predsjednik Donald Tramp saopštio je da će se sastati sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom 12. juna, u Singapuru.

"Obojica ćemo pokušati da to bude veoma poseban trenutak za svjetski mir!", tvitovao je Tramp, nekoliko sati pošto je lično dočekao trojicu Amerikanaca koje je Sjeverna Koreja pustila iz zatvora.

Na dočeku u vazduhoplovnoj bazi Endruz, u državi Merilend, 25 kilometara od Bijele kuće, predsjednik se, u pratnji prve dame Melanije Tramp, ukrcao u vojni avion C-40 da bi na kratko razgovarao sa trojicom ljudi koji su bili zatvorenici Sjeverne Koreje, prenosi Glas Amerike.

Potpredsjednik SAD Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo takođe su dočekali trojicu Amerikanaca korejskog porijekla kada su izašli iz vojnog aviona.

Pošto se rukovao sa njima, stojeći pored trojice oslobođenih Amerikanaca, predsjednik je izrazio zahvalnost sjevernokorejskom lideru Kimu zato što ih je pustio na slobodu, navodeći: "Mislim da on zaista želi da uradi nešto" da bi uveo Sjevernu Koreju u "stvarni svijet."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније