Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 05. 2018. 08:30 >> 08:25

PREKINITE NEPRIJATELJSTAVA

Gutereš:Sirija i Izrael da se maksimalno uzdrže

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je na "momentalan prekid svih neprijateljskih akata" i provokativnih akcija kako bi bio izbjegnut "novi požar" na Bliskom istoku, saopštile su UN.

 

 

 

Portparol Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik rekao je novinarima da mirovna misija UN na Golanskoj visoravni održava kontakt sa sirijskom i izraelskom vojskom, "pozivajući obje strane na maksimalnu uzdržanost" i na poštovanje sporazuma o primirju iz 1974. godine.

Rekao je da je Gutereš prethodne noći "sa velikom zabrinutošću" pratio izvještaje o lansiranju raketa iz Sirije na izraelske pozicije i kontra udare Izraela i da "djelimična normalizacija situacije" nakon toga predstavlja olakšanje.

Dižarik je naveo da je Gutereš "veoma angažovan" i da je u kontaktu "s brojnim ljudima na raznim nivoima" u vezi s napadima.

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je da je izraelska vojska tokom prethodne noći pogodila gotovo cjelokupnu iransku vojnu infrastrukturu u Siriji, kao odgovor na raketne napade sa tih položaja na Golansku visoravan koja je pod kontrolom Izraela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније