Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

13. 05. 2018. 08:50 >> 08:51
1

U JEMENU

Od difterije umrla 91 osoba

Od kraja oktobra i izbijanja epidemije difterije u ratom zahvaćenom Jemenu umrla je 91 osoba, saopšteno je iz Svjetske zdravstvene organizacije.

U toj državi je u posljednjih šest mjeseci zabilježeno više od 1 700 slučajeva bolesti.

Difterija se, kažu iz SZO, širi na isti način kao i obična prehlada - kijanjem, kašljanjem, ili čak verbalnom komunikacijom.

Difterija je bolest gornjih disajnih puteva, uglavnom pogađa djecu, a može prouzrokovati razarajuću epidemiju ukoliko se ne kontroliše.

Duboka politička i bezbjednosna kriza

Jemen je poprište duboke političke i sigurnosne krize, koja je krajem 2014. godine eskalirala u građanski rat.

Pobunjenički pokret Husi kontroliše glavni grad Sanu i još nekoliko važnih regija u zemlji, a međunarodno priznata Vlada Jemena djeluje iz lučkog grada Adena.

Konflikti u Jemenu dodatno su pojačani u martu 2015. godine, kada je Saudijska Arabija sa saveznicima počela da izvodi vazdušne napade na položaje pobunjenika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније