Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

s.đ. [ Beta ]

13. 05. 2018. 15:11 >> 15:06
1

NA SVEČANOSTI

Trampova kćerka predvodi delegaciju SAD

Izrael priprema niz svečanosti povodom otvaranje nove ambasade SAD u Jerusalimu, preseljene iz Tel Aviva po spornoj odluci Vašingtona koja je izazvala proteste među Palestincima i u islamskom svijetu.

Prijemu koji će danas biti priređen, prisustvovaće članovi delegacije koju predvode kćerka predsjednika Donald Trampa, Ivanka Tramp, njegov viši savjetnik i zet Džared Kušner i ministar finansija Stiven Mnučin.

Očekuju se desetine stranih diplomata, iako ambasadori evropskih zemalja koje se protive ovoj odluci nijesu potvrdili svoje prisustvo.

Kontroverzno preseljenje je zakazano za 14. maj, da bi se poklopilo sa 70. godišnjicom osnivanja Izraela.

Tramp je u decembru saopštio odluku da "zvanično prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela" čime je napustio politiku svojih prethodnika koji su vodili računa o delikatnim mirovnim pregovorima jevrejske države i Palestinaca čija je želja da dio Jerusalima bude glavni grad njihove države koju bi osnovali.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније