Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 05. 2018. 18:55 >> 18:49

POMPEO PORUČIO

SAD će Kimu morati da daju garancije

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da će SAD morati da pruže "bezbjednosne garancije" lideru Sjeverne Koreje Kim Džong Unu.

Pompeo se sastao sa Kim Džong Unom prošle nedjelje u Sjevernoj Koreji, što je bila prethodnica sastanka sjevernokorejskog lidera sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom 12. juna u Singapuru.

Trampov cilj je da se Sjeverna Koreja oslobodi nuklearnog programa na trajan i provjeren način, navodi agencija AP i dodaje da su SAD za uzvrat spremne da pomognu toj osiromašenoj naciji da ojača ekonomiju.

Odgovarajući na pitanje da li su SAD garantovale Kim Džong Unu da će moći da ostane na vlasti ako ispuni američke zahtjeve, Pompeo je odgovorio da će sjevernokorejskom lideru biti potrebne neke garancije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније