Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 05. 2018. 07:42 >> 07:35

TERORIZAM U SVIJETU

Sve se više napada hladnim oružjem

Sve češće su teroristički napadi u kojima se koristi hladno oružje. Stručnjaci za bezbjednost savjetuju da države treba da edukuju građane kako da prepoznaju opasnost od terorista i kako da postupaju u tim situacijama. Na stotine je povratnika sa ratišta u Siriji na tlu Evrope.

 

Muškarac koji je prije dva dana u centru Pariza ranio četiri osobe i ubio jednu, rođen je u Čečeniji. U napadu je koristio nož.

To oružje je prije mjesec dana korišćeno u tri brutalna napada u Beču. Za brutalne napade, ekstremisti sve više koriste kako vatreno oružje tako i kamione. Bombi sve manje, šta se u međuvremenu promijenilo na zapadu razgovarali smo sa članom svjetske asocijacije šefova policija, markom nicovićem

Zato se postavlja pitanje zašto teroristi sve više zamjenju eksploziv manje ubojitim, ali jednako zastrašujućim hladnim oružijem.

„Policija ima već danas na aerodromima, na ulazima u hotele, šoping centre te detektore koji detektuju nekog ko sa sobom ima čak trag neki na rukama od eksploziva, ako je njime manipulisao“, rekao je član Svjetske asocijacije šefova policije Marko Nicović.

Otuda i alternativni metod. Otimanje vozila, koje kasnije koriste za napad. Za samo dvije godine, od Nice do Barselone, teroristi su ulijetanjem vozila u masu, ubili preko 120 osoba.

„Svi ti slobodni strijelci koji su kao vozači automobila utrče u masu pa pobije ne znam, deset ljudi, to znači da su oni postali noćna mora svake policije u svijetu. 95 posto potiču iz siromašnih porodica i sad recimo oni su vrlo lak plijen za angažovanje“, kaže Nicović za RTCG.

Marko Terzić, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније