Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 05. 2018. 12:14   >>  12:06

POSLIJE POVLAČENJA SAD

Zarif u Moskvi za garancije o zaštiti iranskih interesa

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif izjavio je danas da želi od potpisnika nuklearnog sporazuma garancije da će se štititi interesi Irana i poslije povlačenja SAD iz sporazuma, javile su ruske agencije.

 

 

 

"Krajnji cilj svih ovih pregovora jeste da se osiguraju uvjeravanja da će se štititi interesi iranskog naroda", koji su garantovani sporazumom, rekao je Zarif na početku sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom u Moskvi.

Lavrov je rekao da Rusi i Evropljani treba "zajednički da brane svoje interese" po ovom pitanju.Zarif, tokom posjeta Pekingu, Moskvi i Briselu nastoji da spase međunarodni sporazum o nuklearnom programu Irana pošto su SAD najavile da će ga napustiti.

Zarif je posjetio najprije Peking, odakle je doputovao u Moskvu.

U Briselu će se Zarif sastati sa šefovima diplomatija Francuske, Njemačke i Velike Britanije, kao i s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini.

Iranska vlada je osudila "ekstremističku administraciju" američkog predsjednika Donalda Trampa zbog napuštanja "sporazuma koji je međunarodna zajednica pozdravila kao pobjedu diplomatije".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније