Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 05. 2018. 20:04   >>  20:13

NAKON POVLAČENJA IZ SPORAZUMA

Merkel: Odnosi Evrope i SAD su narušeni

Evropski odnosi sa Sjedinjenim Državama su narušeni nakon što se Vašington povukao iz nuklearnog sporazuma s Iranom, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Govoreći na kongresu Konfederacije njemačkih sindikata, Merkel je istakla da Evropa ne zatvara oči pred aktivnostima Irana, ali ističe da je pridržavanje nuklearnog sporazuma ipak najbolji put naprijed.

Njemačka kancelarka kazala je da sporazum s Iranom "svakako ima nedostataka", ali da treba da bude očuvan.

Merkelova je rekla da je odluka predsjednika SAD Donalda Trampa da istupi iz sporazuma označila "promjenu u njemačko-američkim, u evropsko-američkim odnosima".

"Velika Britanija, Francuska i Njemačka su smatrale da sporazum koji sprečava nuklearno naoružavanje Irana ima svojih nedostataka, ali da je sporazum kog treba da se držimo", rekla je njemačka kancelarka.

Prema njenim riječima, Evropljani nijesu "slijepi" na prijetnje koje, na primjer, za Izrael predstavljaju iranske aktivnosti u Siriji.

"Ipak, i dalje mislimo da bismo sa sporazumom, imali bolje preduslove za razgovore s Iranom o budućim sporazumima nego uz jednostrano poništenje sporazuma koji je jednoglasno odobrio Savjet bezbjednosti UN", navela je Angela Merkel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније