Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 05. 2018. 19:44   >>  19:47

ODGOVOR IZRAELA

Turskom konzulu naloženo na napusti Jerusalim

Izrael je danas naložio generalnom konzulu Turske u Jerusalimu da napusti zemlju, u jeku diplomatske krize nastale između dvije zemlje dan poslije smrti nekoliko desetina Palestinaca na protestu u pojasu Gaze.

boxPluginImg

"Izraelsko Ministarstvo inostranih poslova pozvalo je danas turskog konzula i zatražilo da se vrati u svoju zemlju na neko vrijeme", navodi se u saopštenju.

Generalni konzul Turske u Jerusalimu zastupa diplomatske interese Palestinca, dok se turska ambasada u Izraelu nalazi u Tel Avivu.

Turska je ranije danas zatražila od izraelskog ambasadora u Ankari da privremeno napusti zemlju u znak protesta zbog smrt Palestinaca, a juče je u zemlju pozvala svog ambasadora u Tel Avivu.

Turska je žestoko osudila odluku o premiještanju američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim kao i izraelsku upotrebu sile nad Palestincima.

Najmanje 59 Palestinaca je juče ubijeno i 1.200 je ranjeno tokom protesta u Gazi, uglavnom hicima iz snajpera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније