Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

16. 05. 2018. 23:01 >> 22:52

DA OBJASNI

Zakerberg pristao da dođe u EP

Evropski parlament saopštio je danas da je osnivač i direktor Fejsbuka Mark Zakerberg pristao da se sastane s poslanicima EP u Briselu, koji od njega traže da objasni zloupotrebu ličnih podataka miliona korisnika te društvene mreže.

Predsjednik EP Antonio Tajani izjavio je da će Zakerberg "biti u Briselu što je prije moguće" i da se nada da će to biti sljedeće nedjelje, kao i da bi direktor Fejsbuka trebalo da se sastane s predsjednicima različitih grupa u EP, navodi Frans pres.

"Naši građani zaslužuju potpuno i detaljno objašnjenje i ja pozdravljam odluku gospodina Zakerberga da lično dođe pred predstavnike 500 miliona Evropljana, što je pravi korak ka obnovi povjerenja", naveo je Tajani.

Sastanak će biti održan iza zatvorenih vrata tokom konferencije predsjednika poslaničkih grupa koja se tradicionalno održava četvrtkom, saznaje Frans pres.

Tajani je 20. marta pozvao Zakerberga da dođe u Evropski parlament pošto se saznalo da je britanska kompanija Kembridž analitika koristila lične podatke desetina miliona ljudi, nepošteno prikupljene putem Fejsbuka, da bi pomogla Donaldu Trampu da pobijedi na predsjedničkim izborima u SAD 2016. godine.

Vlasnik Fejsbuka je o tome svjedočio 10 sati pred Kongresom SAD.

Jelisejska palata je saopštila da će francuski predsjednik Emanuel Makron primiti Zakerberga i 50 lidera velikih digitalnih kompanija u Parizu 23. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније