Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 05. 2018. 13:44 >> 13:35

MORA BITI SAČUVAN

Merkel:EU zna da sporazum sa Iranom nije savršen ali...

Zemlje Evropske unije (EU) slažu se da nuklearni sporazum sa Iranom nije savršen ali i da mora da bude sačuvan, izjavila je danas u Sofiji njemačka kancelarka Angela Merkel.

  

 

 

"Svi u EU dijelimo stav da sporazum nije savršen, ali da treba da ga sačuvamo i nastavimo pregovore sa Iranom o drugim pitanjima, kao što su balističke rakete", rekla je Merkelova novinarima prije početka samita EU i Zapadnog Balkana.

U Sofiji je sinoć održana radna večera lidera EU na kojem se najviše razgovaralo o odlukama američkog predsjednika Donalda Trampa, među kojima povlačenje iz nuklearnog sporazuma, koji je 2015. godine postignut između Irana i šest velikih sila - SAD, Kine, Rusije, Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je sa svoje strane da će se sve učiniti da opstane sporazum bez obzira na američku odluku.

Evropa će se politički obavezati kako bi njena preduzeća mogla da nastave poslovanje u Iranu, rekao je Makron i dodao da je neophodno proširiti postojeći nuklearni sporazum na period poslije 2025. godine, a koji se odnosi na balističke aktivnosti Irana.

Lideri Evropske unije (EU) složili su se sinoć da zauzmu "jedinstven pristup" za zaštitu nuklearnog sporazuma sa Iranom i dodali da će nastaviti da podržavaju primjenu sporazuma, "dokle god ga i Iran poštuje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније