Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 05. 2018. 12:14 >> 12:05

TOKOM RAMAZANA

El Sisi: Egipat otvara granicu prema pojasu Gaze

Egipatski predsjednik Abdel Fatah el Sisi naredio je otvaranje granice između Egipta i pojasa Gaze tokom trajanja Ramazana.

 

 

 

El Sisi je na Fejsbuku sinoć naveo da je oduka donijeta s ciljem da se ublaže patnje stanovnika palestinske enklave, gdje je oko dva miliona ljudi više od 10 godina pod strogom izraelskom blokadom.

Granični prelaz Rafa u Egiptu je jedini prelaz iz pojasa Gaze koji nije pod kontrolom Izraela. Proteklih nekoliko godina je odlukom egipatskih vlasti uglavnom zatvoren iz bezbjednosnih razloga.

El Sisi je odluku o otvaranju granice donio nakon što su izraelski vojnici ubili oko 60 Palestinaca i ranili stotine u masovnim protestima duž granice Izraela i pojasa Gaze u ponedjeljak.

Egipat drži granicu uglavnom zatvorenom otkako je islamski ekstremistički Hamas 2007. silom preuzeo kontrolu na Gazom od snaga lojalnih umjerenijem, sekularnom Fatahu.

Ramazan, sveti mjesec za muslimanske vjernike, počeo je 15. maja i trajaće 30 dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније