Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina/Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 05. 2018. 22:10 >> 23:21
3

DESET MRTVIH

Učenik napadač u gimnaziji u Teksasu

U napadu u srednjoj školi u američkom gradu Santa Fe blizu Hjustona, danas je ubijeno 10 osoba, uglavnom učenika, a još 10 ih je ranjeno, rekao je guverner savezne države Teksas Greg Abot. Lokalni zvaničnici naveli su da je za napad osumnjičen učenik Dimitrios Pagurcis (17).

Abot je rekao da su eksplozivne naprave, uključujući molotovljev koktel, pronađene u kući i vozilu osumnjičenog za napad, kao i u u blizini škole, navodi Asošiejted pres.

Naveo je da je napadač koristio lovačku pušku i revolver koji su legalno registrovani na njegovog oca i da nije poznato da li je otac znao da ih je sin uzeo.

Prema riječima Abota, osumnjičeni je rekao da je prvobitno namjeravao da izvrši samoubistvo, ali se predao i naveo da nije imao hrabrosti da sebi oduzme život.

Šerif okruga Haris Ed Gonzales ranije je rekao da je jedna osoba, za koju se sumnja da je učenik, uhapšena u pucnjavi, a da je privedena još jedna, za koju se takođe sumnja da je učenik, prenosi Tanjug.

Pagurcisa je identifikovao jedan policajac, koji je tražio da ostane anoniman i nije ovlašćen da govori o pucnjavi. Pagurcis je igrao u školskom fudbalskom timu i član je plesne grupe u lokalnoj grčkoj Pravoslavnoj crkvi.

Prema riječima Goznalesa, najmanje jedan policajac je povrijeđen.

Očevici navode da je napadač ušao u učionicu i otvorio vatru iz puške. To je treća pucnjava za sedmicu, a 22. po redu od početka godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uprava školske oblasti Santa Fea saopštila je preko Fejsbuka da je situacija sada pod kontrolom.

Šerif je rekao da u ovakvim situacijama uvijek postoji mogućnost da postoji eksploziv i da policija o tome vodi računa, navodeći da specijalizovani timovi sprovode inspekciju u školi i oko školskog kampusa.

Školski kampusi u Americi obično obuhvataju veliki parking i teren za bejzbol i američki fudbal.

Predsjednik SAD Donald Tramp izdao je ukaz da američke zastave budu spuštene na pola koplja do 22. maja.

"Prvi izvještaji ne izgledaju dobro. Neka Bog sve blagoslovi", naveo je Tramp na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније