Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Blic ]

19. 05. 2018. 13:26 >> 14:48
5

KRALJEVSKO VJENČANJE

Princ Hari i Megan izgovorili "da"

U kapeli dvorca u Vindzoru britanski princ Hari i Megan Markl izgovorili su sudbonosno "da" pred 600 zvanica, nakon čega su krenuli u tradicionalnu vožnju kočijama ulicama, na oduševljenje hiljada obožavatelja.

Nadbiskup je obavezao mladu i mladoženju da se poštuju i vole, ali i njihove porodice da im u tome pruže podršku. Svi prisutni dobili su brošure u kojima se precizno navodi kako će teći ceremonija, kako bi mogli da učestuju u pjevanju.

Hari nosi prsten od velškog zlata, koji je poklon engleske kraljice Elizabete. Prinčev vjenčani prsten je od platine. Oba prstena napravljena su u londonskoj juvelirnici "Kliv end Kompani", koja je izradila i vjerenički prsten Megan.

Megan Markl dočekana je uz veliki aplauz. Pojavila se u jednostavnoj bijeloj venčanici sa dugim velom i tijarom. Princ Čarls dopratio je mladu do oltara umjesto oca, koji je u bolnici. Meganina majka nije mogla da zadrži suze.

Osim kraljevske porodice, vjenčanju prisustvuju Opra Vinfri,  Idris Elba, Džejms Blant, Elton Džon, Džejms Kordon, Serena Vilijams, Sara Ferguson i kolege Megan Markl.

Kamere su snimile i Pipu Midlton sa suprugom, glumca Džordža Klunija sa suprugom i fudbalera Dejvida Bekama, takođe u pratnji ljepše polovine.

Među brojim gostima iz Britanije, ali i iz država širom svijeta, su i sestre pokojne Harijeve majke Dejane Spenser, poznate kao Lejdi D.

Hiljade na ulicama Vindzora

Na hiljade obožavalac  okupilo se u Vindzoru. Mnogi nose britanska obilježja, ogrnuti su zastavama i raduju se kraljevskom vjenčanju.

"Ovo je trenutak kada svi možemo da slavimo preporod kraljevske porodice. Ovo je i trenutak kada cijela zemlja može da se ujedini, umjesto da bude podijeljena. Ovo je dan kada se možete ponositi time što ste Britanac", kazao je Keni Mekinli (60) iz Škotske, prenosi Tanjug.

Niki i Met Praner iz Amerike produžili su odmor u Britaniji kako bi bili tu na dan kraljevskog venčanja.

"Kampovala sam cijelu noć zbog vjenčanja Kejt Midtlon i princa Vilijama i rekla sam da to više nikada neću raditi i evo me opet", navodi Niki za BBC,

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније