Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: P.B. ]

21. 05. 2018. 14:10   >>  14:23

DANAS ĆEMO ZNATI

Konte ili Roventini novi premijer Italije?

Antisistemska stranka Pokret pet zvjezdica i ekstremo desničarska stranka Liga danas bi trebalo predsjedniku Italije Serđu Matareliju da saopšte ime budućeg premijera, dva i po mjeseca nakon parlamentarnih izbora.

Lideri dve stranke Luiđi di Majo i Mateo Salvini postigli su nedavno zajednički program o formiranju nove vlade.

Salvini je ranije rekao da nijedan od njih dvojice neće biti premijer, dok italijanski mediji prenose da bi novi predsjednik vlade mogao biti pravnik Đuzepe Konte ili mladi ekonomista Andrea Roventini.

Salvini bi mogao da vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Di Majo bi mogao da bude ministar za rad ili za ekonomski razvoj.

Pokret pet zvjezdica pojedinačno je najbolje prošao na izborima održanim u martu, osvojivši skoro 33 odsto glasova, dok je desničarska koalicija u kojoj je Liga jedna od tri članice osvojila 37 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније