Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic, Objavila: P.B. ]

21. 05. 2018. 15:10   >>  15:12

ZAMJENIK GUVERNERA TEKSASA

Za pucnjave u školama krive igrice i abortusi

Zamenik guvernera američke države Teksas Den Patrik tvrdi da za sve veći broj pucnjava u američkim školama nije kriva laka dostupnost oružja.

Patrik je održao govor u kojem je za ovakve tragedije okrivio niz drugih stvari i pojava, među kojima su nasilne video igrice, ali i abortusi.

Patrik je pohvalio planove guvernera Grega Abota o diskusiji na okruglom stolu o tome kako da se zaštite učenici od nasilja i pucnjava, nakon napada u Santa Feu u kojem je ubijeno 10 ljudi.

Zamjenik guvernera Teksasa, međutim, nikako nije želio da kaže da je slaba kontrola oružja u SAD kriva za pucnjave.

Evo šta je Patrik naveo kao glavne krivce za porast oružanih napada u školama:

Nasilne video igre

"Moramo se pozabaviti pitanjem video igara. Na osnovu svih istraživanja koje smo uradili, 97 odsto tinejdžera igra video igre, kažu psiholozi i psihijatri, a 85 odsto tih video igara su nasilne. I čemu vas te igre uče? Da ubijate ljude. Većina psihologa i psihijatara će vam reći da to dovodi do toga da se oglušite o nasilje, da imate manje empatije prema žrtvama i da budete agresivniji. Da li to utiče na svakoga ko ih gleda? Ne, ali očigledno je to dio problema", rekao je on.

Uklanjanje religije iz škola

Kako je rekao Patrik, SAD su umanjile vrijednost ljudskog života tako što su "uklonile Boga" iz škola.

Abortusi i rasturene porodice

"Imamo 50 miliona abortusa, imamo porodice koje su razdvojene, očevi nisu kod kuće, imamo nevjerovatno gnusno nasilje u video igrama, dva sata dnevno ispred dječijih očiju, a mi stojimo ovdje i pitamo se zašto se ovo dešava određenim učenicima", rekao je Patrik.

Neodgovorni vlasnici oružja

"Ja sam vlasnik oružja. Mnogi od vas imaju oružje. Mi imamo odgovornost da budemo sigurni da je naše oružje bezbjedno kod kuća. Tu počinje kontrola oružja. Vaše oružje mora biti bezbjedno kod kuće", rekao je on.

Previše ulaza u škole

Govoreći u nedjelju u CNN-ovoj "Državi Unije", Patrik je ponovio ranije argumente o eliminisanju nekih ulaza u školu:

"Moramo smanjiti broj ulaza u naše škole na jedan ili dva. Imate neophodne izlaze u slučaju požara naravno, ali moramo skupiti sve naše učenike dok ulaze kako bismo mogli da ih nadgledamo".

Naoružati nastavnike

Patrik je rekao da zakon u Tekasu dozvoljava nastavnicima da nose oružje, ali ta se odluka donosi na lokalnom nivou.

"Moramo naoružati naše nastavnike. Ako druga osoba ima pištolj, najbolji način da se ta osoba zaustavi je druga naoružana osoba, ali još bolji način su četiri osobe sa pištoljima. Kao što sam već rekao: ne radi se o oružju, već o nama, kao kulturi i naciji. Ko smo mi?", zaključio je Patrik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније