Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 05. 2018. 08:03   >>  07:58

POMPEO TVRDI

SAD rade na održavanju samita sa Sjevernom Korejom

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da SAD i dalje rade na tome da istorijski samit sa Sjevernom Korejom bude održan 12. juna.

 

 

 

Pompeo je to rekao nekoliko sati nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp, koji se juče u Vašingtonu sastao sa predsjednikom Južne Koreje Mun Dzae-inom, najavio mogućnost odlaganja sastanka sa vođom Sjeverne Koreje Kim Dzong Unom najavljenog za 12. jun.

Majk Pompeo je rekao da Stejt department i Bijela kuća i dalje rade na tome da "potpuno budu pripremljeni" za samit sa istim ciljevima, a to su, kako je naveo, denuklearizacija Sjeverne Koreje i stvaranje uslova da ta zemlja više ne predstavlja prijetnju po svijet.

Agencija AP navodi da se Pompeo u dva navrata sastao sa Kim Džong Unom u Pjongjangu, i da je on najviši američki zvaničnik koji je to učinio od 2000. godine.

Tramp je poslije sastanka sa predsjednikom Južne Koreje rekao da bi njegov susret s Kimom u Singapuru "mogao biti održan malo kasnije" od predviđenog.

Sjeverna Koreja je nešto ranije zaprijetila otkazivanjem samita ako bi SAD pokušale da je natjeraju da se unilateralno odrekne nuklearnog oružja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније