Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 05. 2018. 17:55 >> 17:53

POMPEO IZJAVIO

"Nećemo tolerisati miješanje Rusa u novembru"

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da administracija predsjednika SAD Donalda Trampa neće tolerisati rusko miješanje u izbore za Kongres u novembru.

Pompeo je danas pred Odborom Predstavničkog doma za spoljne poslove rekao da će Trampova administracija preduzeti "prikladne kontramere" kako bi se suprotstavila, kako je rekao, "kontinuiranim nastojanjima" Rusije da se miješa u ovogodišnje izbore, prenosi Asošiejted pres.

On nije pojasnio šta podrazumijeva pod miješanjem Rusije niti je rekao šta će biti kontramere, ali je naveo da će biti potrebno mnogo više posla da bi se zaustavili napori Rusije.

Miješanje Rusije u američke predsjedničke izbore 2016.  i dalje je osjetljiva tema za Trampa, pošto Bijela kuća nastoji da umanji prijetnju koju predstavlja istraga specijalnog savjetnika Roberta Mulera o mogućoj povezanosti Rusije i Trampovog izbornog štaba. Tramp negira da je bilo dosluha s Rusima pred izbore na kojima je izabran za predsjednika SAD.

Građani SAD će u novembru birati članove Predstavničkog doma Kongresa i trećinu članova Senata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније