Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 05. 2018. 21:35 >> 21:26

POZIV SAD

Sirija odbila da povuče Hezbolah

Sirijske vlasti danas su odbacile zahtjev SAD za povlačenje iranskih snaga i pripadnika libanskog šiitskog pokreta Hezbolah sa njenog tla.

Zamjenik šefa sirijske diplomatije Fajsal Mikdad izjavio je za rusku agenciju Sputnjik da to pitanje "nije na dnevom redu pošto se odnosi na suverenitet Sirije".

Američki državni sekretar Majk Pompeo saopštio je ove nedkelje spisak zahtkeva za postizanje novog nuklearnog sporazuma sa Iranom u kojem se navodi povlačenje iranskih snaga iz Sirije. Iran zajedno sa Rusijom pruža podršku snagama sirijskog predskednika Bašara el Asada.

Mikdad je rekao da Sirija "visoko cijeni" vojnu podršku Rusije kao i "savjete" Irana i Hezbolaha i dodao da niko ne smije da dovodi u pitanje povlačenje iranskih snaga iz Sirije.

"Oni koji traže tako nešto, a to sigurno nijesu naši ruski prijatelji, planiraju mogućnost intervencije na svim područjima Sirije, uključujući podršku teroristima u zemlji i regionu", rekao je sirijski zvaničnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније