Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 07. 2013. 09:51 >> 10:03
2

VELIKI BRAT

SAD: Ko da azil Snoudenu, ima sankcije

Odbor za budžetska pitanja američkog Kongesa usvojio je u četvrtak amandman na budžet za međunarodnu pomoć koju daju SAD i najavio uvođenje sankcija svim zemljama, koje bi ponudile azil bjeguncu Edvardu Snoudenu.

Predlog je potekao od republikanskog senatora Lindzija Grahama i njim se Stejt Dipartment obavezuje da zajedno sa zakonodavcima pripremi mjere za one zemlje koje bi pomogle Snoudenu da izbjegne ekstradiciju u Ameriku.

„Ne znam da li će on ostati zauvjek u Rusiji i gdje će da ode, ali znam da bi bilo pravedno da bude vraćen u SAD i da se suoči s pravdom“, rekao je senator Graham.

Ruske vlasti su u srijedu najavile da će Snoudenu uskoro biti izdata dokumenta s kojima će moći da napusti tranzit moskovskog aerodroma i da uđe na teritoriju Ruske federacije.  

Prethodno su Nikaragva, Bolivija i Venecuela saopštile da će Snoudenu dati politički azil. Bijela kuća je oštro osudila sve te najave.

U slučaju da situacija oko Snoudena ne bude riješena, pominje se i mogućnost da se otkaže posjeta predsjednika SAD-a Baracka Obame Rusiji, koja je zakazana za početak septembra i samitu G20.    

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније