Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 07. 2013. 10:29 >> 10:44

EGIPAT - ROK 48 SATI

Vojska: Ultimatum Muslimanskoj braći

Egipatska vojska je dala je rok, od 48 sati, Muslimanskoj braći da se priključe političkom pomirenju u zemlji. Nakon isteka ultimatuma, kako je saopšteno, odlučno će se obračunati sa ,,nasiljem i terorizmom''. AFP prenosi da rok ističe večeras.

Načelnik generalštaba egipatske vojske Abdel Fatah al-Sisi je odredio rok poslije koga će se „strategija rješavanja problema nasilja i terorizma promijeniti u cilju garantovanja bezbjednosti i stabilnosti".

Visoki vojni zvaničnik je za AFP rekao da ta izjava ne odražava stav vojske, iako je objavljena na jednoj Fejsbuk stranici na kojoj se nalaze linkovi za sajt vojske. „Ultimatum od 48 sati je politički poziv. To ne znači da ćemo poslije 48 sati intervenisati", kazao je zvaničnik.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun tražio je oslobađanje svrgnutog predsjednika Egipta Muhameda Morsija.

Ban je tražio da Morsi i njegovi saradnici „budu oslobođeni ili da njihov slučaj bude transparentno preispitan bez odlaganja", izjavio je zamjenik portparola UN Eduardo del Buej.

Morsi i nekoliko lidera Muslimanske braće nalaze se u pritvoru od kada ga je vojska 3. jula smijenila pod pritiskom masovnih protesta na kojima je tražena njegova ostavka.

Policija je saopštila da planira da ojača svoje redove kako bi mogla da obezbjeđuje za danas najavljene proteste zbog straha da bi moglo doći do sukoba između islamista koji traže da Morsi bude vraćen na vlast i protivnika među kojima je i vojska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније