Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

25. 05. 2018. 08:48 >> 08:41
1

NASTAVLJAJU PRITISAK

SAD uvele sankcije iranskim i turskim aviokompanijama

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije protiv više iranskih i turskih aviokompanija, za koje navode da su prevozili oružje, borce i novac u Siriju i Liban.

Kompanije kojima su SAD uvele kaznene mjere povezane su sa kompanijama "Mahan Air" i "Meraj Air", saopštilo je američko Ministarstvo financija.

U saopštenju se navodi da je sankcionisan i izvjestan broj aviona tih kompanija, kao i "Caspian Airlines" i "Pouya Air".

Vašington je zaprijetio sankcijama i aviokompanijama koje tim avionima daju pravo slijetanja i pružaju im usluge.

"Nepoštena praksa koju ove aviokompanije primjenjuju kako bi na nezakonit način dobile usluge i američku robu, još je jedan primjer dvoličnosti iranskog režima", saopštio je američki ministar finansija Stiv Mnuhin.

Vašington je sankcije uveo i protiv tri osobe - jedne iz Turske i dvije iz Irana, za koje navodi da su povezane sa tim kompanijama i fabrikama koje se bave aviosaobraćajem.

Ovo su najnovije sankcije SAD u pokušaju da ekonomski "pritisnu" Iran kako bi blokirale napore te zemlje da razvije nuklearno oružje.

Ranije ovog mjeseca, SAD su se povukle iz nuklearnog sporazuma kojim su 2015. godine Iranu ublažene sankcije u zamjenu za ograničenja nuklearnog programa Teherana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније