Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

26. 05. 2018. 13:03 >> 12:53

PRVA OLUJA U 2018.

Alberto prijeti Meksiku, Kubi, Floridi...

Oluja Alberto, prva koja je u 2018. dobila ime u sezoni uragana, polako se kreće Karipskim morem i prijeti da ovog vikenda donese olujnu kišu. Na udaru su najviše djelovi Meksika, Kube, Floride i istočna obala Meksičkog zaliva.

Suptropska oluja Alberto juče je prošla pored obala Meksika i Kube, a obje države su izdale upozorenja na oluju u određenim obalskim djelovima kao i na "teške kišne padavine" koje će dostići i 63 centimetra.

Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da se Alberto nalazi na oko 95 kilometara južno od Kozumela u Meksiku, sa jačinom vjetra do 65 kilometara na sat i mogućnošću da postepeno ojača tokom vikenda, prenosi AP.

Kako agencija navodi, očekuje se da u SAD efekti Alberta počnu da se osjećaju u subotu, a Centar za uragane je saopštio da je širom Florida Kiza i južne i jugozapadne Floride moguća poplava usljed kiše i do 30 centimetara.

Stanovnici koji se nalaze na očekivanoj putanji oluje su upozoreni da pažljivo prate njeno kretanje.

Navedeno je i da će upozorenje na poplave stupiti na snagu večeras i da će trajati do utorka uveče za južni Misisipi, jugozapadnu Alabamu i zapadni dio Florida Penhendla.

Suptropska oluja ima manje izdefinisan centar nego što to ima tropska oluja, a njeni najjači vjetrovi su mnogo dalji od njenog centra.

Suptropske oluje mogu da se razviju u tropske i potom ojačaju u uragane.

Agencija navodi da Alberto dolazi prije vremena, s obzirom na to da sezona uragana počinje 1. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније