Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

27. 05. 2018. 19:22   >>  19:12

POJAS GAZE

Tri žrtve u napadu na položaj Hamasa

Tri Palestinca su poginula danas u izraelskom tenkovskom napadu na Hamas kraj Kan Junisa na jugu pojasa Gaze, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Organizacija Islamski džihad identifikovala je žrtve kao svoje članove, navodi AP.

Eksplozija u području kraj Kan Junisa se čula prije izraelskog napada, prenose izraelski mediji izvještaje arapskih.

Izraelska vojska je u saopštenju potvrdila napad, navodeći da je to bio odgovor na podmetanje bombe kraj granične ograde koja je eksplodirala prilikom neutralisanja.

Kako se navodi, na izraelskoj strani nije bilo žrtava.

"Eksploziv je postavljen kraj granične ograde na jugu pojasa Gaze u pokušaju da se povrijede snage koje operišu u tom području i ovog jutra neutralisale su je snage IDF (Izraelskih odbrambenih snaga)", piše u vojnom saopštenju.

Prethodio je napad izraelskih vazduhoplovnih snaga na mete Hamasa kraj Rafe u subotu uveče.

Izraelska vojska je rekla da je to bio odgovor na prelazak četvoro Palestinaca iz Gaze preko granične ograde u Izrael. Oni su bacili zapaljivu bombu i pod izraelskom vatrom pobjegli nazad u Gazu.

Ostavili su poruku "Marš povratka. Povratak u palestinsku zemlju".

Novinski veb sajt povezan s Hamasom, objavio je sinoć da su izraelske snage gađale bazu za obuku vojnog krila organizacije u Rafi. Čule su se eksplozije, a izvještaja o žrtvama nije bilo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније