Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, Objavila P.B. ]

28. 05. 2018. 09:43   >>  09:34 4

TURSKA

Umjesto američkih, kupuje ruske avione?

Turska razmatra kupovinu aviona "Suhoj" u slučaju da SAD odbiju da im isporuče borbene avione "F-35".

List "Jeni safak" prenosi da je Turska pokrenula raspravu o mogućoj zamjeni američkih aviona ruskim, koji su dvostruko jeftiniji.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u petak da bi Turska mogla da preduzme određene mjere protiv SAD, ukoliko Vašington prekrši ugovor o kupovini aviona F-35.

Mediji su ranije prenijeli da kupovinu aviona blokiraju jevrejska i grčka zajednica u SAD, ali za to nije bilo potvrda ni u Vašingtonu, ni u Ankari.

Turska je, inače, planirala da kupi 100 novih letjelica od kojih je prvih 24 trebalo da bude isporučeno u junu.

SAD bi mogle obustaviti isporuku aviona, kako bi "kaznile" Ankaru zbog kupovine ruskih protivvazdušnih raketnih sistema S-400.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније