Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 07. 2013. 15:17 >> 15:25
1

RAZGOVORI U TOKU

SAD i Rusija o Snoudenu

Obaveštajci Rusije i SAD „razgovaraju o sudbini" bivšeg saradnika CIA Edvarda Snoudena, koji i dalje čeka azil na moskovskom aerodromu, potvrđeno je iz Kremlja.

Kako je navedeno, razgovore vode direktor FBI Robert Miler i njegov ruski kolega iz Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov naveo je da da Kremlj nije umešan u bilo kakve razgovore koji se tiču 30-godišnjeg Amerikanca kog SAD traže zbog špijunaže i odavanja tajni.

„Šef države je izrazio snažnu riješenost da ne dozvoli da ovaj slučaj ošteti odnose Moskve i Vašingtona. Nema sumnje da će tako i biti, bez obzira na razvoj situacije", rekao je Peskov i ponovio raniji Putinov stav da Rusija neće izručiti Snoudena nekoj drugoj državi.

Nakon skoro mjesec dana na „Šeremtjevu", Snouden je ipak odlučio da zatraži politički azil od Rusije, jer mu je onemogućeno da odleti sa aerodroma.

Zvanični Kremlj odmah se oglasio i poručio da je Snouden dobrodošao, ali da ostaje ranije postavljeni uslov da prestane sa objavljivanjem informacija koje štete interesima SAD.

Snoudenov pravni savjetnik, poznati ruski advokat Anatolij Kučerna, rekao je da je Snouden podnio zvaničan zahtjev i da je procedura u toku.

„Koliko je meni poznato, Snouden se nije obratio ni sa kakvom molbom koja razmatrao predsjednik države. U skladu sa tim, to pitanje nije bilo i nije na agendi", rekao je Peskov.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније