Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

29. 05. 2018. 16:05   >>  16:29

NOVI ZAKON

Mađarska: Zatvor za ljude koji pomažu migrantima

Mađarska vlada izradila je nove predloge zakona prema kojima će tretirati kao kriminalce sve koji pomažu ilegalnim migrantima koji traže azil.

Ako zakoni prođu u trenutnom obliku prođu u mađarskom parlamentu, gdje vladajući imaju dvotrećinsku većinu, sve od štampanja letaka s informacijama za tražioce azila do nuđenja hrane, smještaja ili pravne pomoći tretiraće se kao kazneno djelo, prenosi Index.hr.

Ustavom će se zabraniti transfer azilanata iz drugih zemalja EU

Ustav će takođe biti izmijenjen kako bi zabranio transfer tražilaca azila iz drugih zemalja članica EU u Mađarsku.

Mađarska se, podsjetimo, zajedno s ostalim članicama Višegradske grupe, Poljskom, Češkom i Slovačkom, oštro protivi EU direktivi o premještaju 160 hiljada izbjeglica iz Sirije i Eritreje koje se nalaze u Grčkoj i Italiji, gdje su migrantski kampovi prepuni, a novi migranti i izbjeglice dolaze svakodnevno preko Sredozemnog i Egejskog mora.

Mađarska uvodi nove zakone iako trenutno izuzetno mali broj migranata ili izbjeglica ulazi u Mađarsku, prvenstveno zbog zastrašujuće dvostruke ograde sa žilet-žicom na granici Mađarske i Hrvatske, odnosno Srbije, javlja BBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније