Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

01. 06. 2018. 08:15 >> 08:05

ZBOG PREDUSLOVA

Trudo odbio da se sastane s Trampom

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da je ponudio da otputuje u Vašington ove nedjelje da završi pregovore o Sjevernoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA), ali da ga je potpredsjednik SAD Majk Pens pozvao i rekao da je sastanak s predsjednikom SAD moguć jedino ako pristane na vremensko ograničnje sporazuma.

 

 

 

Trudo je rekao da je odbio da ide zbog "potpuno neprihvatljivog" preduslova. On je to rekao dok je govorio o odgovoru Kanade na američke takse na uvozni čelik i aluminijum.

U razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trampom prošlog petka, Trudo je ponudio da se sastanu jer je osećao da su blizu zaključenja sporazuma, prenio je Asošijetid pres.Trudo je rekao da mu je djelovalo da Tramp prihvata sporazum sve dok ga Pens nije danas pozvao.

"Rekao sam da sam mislio da smo prilično blizu postizanja sporazuma i da je možda došlo vrijeme da sjednem s predsjednikom u Vašingtonu da finalizujemo NAFTA", rekao je Trudo.

On je od ranije govorio da neće prihvatiti klauzulu o vremenskom ograničenju sporazuma zato što je kompanijama potrebna izvjesnost prije nego što uđu u dugoročne investicije, dok bi stvaranje klauzule s vremenskim ograničenjem stvorilo neizvjesnost.

Trudo je izrazio željenje zbog Trampove odluke o uvođenju taksi na čelične i aluminijumske proizvode.

Kanada je najavila da će uvesti takse u vrijednosti do 12,8 milijardi dolara na američke proizvode, od čelika preko jogurta do toalet papira.

"Moramo vjerovati da će u nekom trenutku kod njih prevladati zdrav razum.

Ali ne vidim naznaku toga u ovom današnjem postupku administracije SAD ", rekao je Trudo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније