Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

01. 06. 2018. 21:22   >>  22:15

BIJELA KUĆA

Sastanak Trampa i Kima 12. juna u Singapuru

Američki predsjednik Donald Tramp potvrdio je danas da će se sastati sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom u Singapuru 12. juna.

Tramp je poslije sastanka u Bijeloj kući s visokim sjevernokorejskim zvaničnikom Kim Jong Čolom koji mu je predao pismo vođe Sjeverne Koreje, rekao da će sastanak u Singapuru na kraju biti "uspješan proces", prenio je Frans pres.

"Sada ćemo napraviti dogovor", rekao je Tramp.

Tramp je rekao da je sastanak s Kim Jong Čolom, najvišim sjevernokorejskim zvaničnikom koji je u posljednjih 18 godina posjetio Bijelu kuću, trajao duže nego što je očekivao i da je sastanak "prošao veoma dobro".

On je dodao da je sastanak s Kim Džong Unom u Singapuru "početak", prenio je Asošijetid pres.

Kim Jong Čol, jedan od najbližih saradnika sjevernokorejskog vođe, prethodno je u Njujorku razgovarao s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom o pripremama za održavanje samita u Singapuru.

Tramp je rekao da je zaustavio uvođenje novih sankcija Sjeverno Koreji i dodao da više ne želi da koristi termin "maksimalni pritisak"

Predsjednik SAD je rekao novinarima da još nije pročitao pismo Kim Džong Una i uz osmjeh dodao da ga možda čeka iznenađenje. Par minuta ranije je rekao da je riječ o "veoma interesantnom pismu", izazivajući znatiželju novinara.

Tramp je naglo otkazao samit prošle nedjelje posle ratobornih izjava iz Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније