Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: P.B. ]

02. 06. 2018. 10:50 >> 10:40

IZ LIBIJE

Više od 150 migranata se iskrcalo na Siciliju

Oko 158 migranata, među kojima nekoliko djece, iskrcalo se na Siciliju koju će sjutra posjetiti italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini koji je obećao stroži pristup migrantima.

Brod nevladinih organizacija SOS Mediteran i Ljekari bez granica, spasio je 158 osoba, među kojima devetoro djece, 26 žena i 36 maloljetnika bez pratnje.

Svi su patili od dehidracije ili nosili tragove lošeg postupanja, piše u sapštenju francuske nevladine organizacije, jedne od posljednjih još aktivnih na Mediteranu u vodama Libije.

Zvaničnici Visokog komeserijata UN za izbjeglice izrazili su zabrinutost zbog "užasnog fizičkog i psihološkog stanja" u kojem migranti pristižu, rekao je Marko Rotuno iz UNHCR-a.

"Iskrcavanja migranata u padu su ove godine, ali viđamo ljude koji pate od pothranjenosti, mučenja i lošeg ophođenja", naglasio je Rotuno.

Upitan o dolasku u ministarstvo unutrašnjih poslova prvog čovjeka Lige, stranke krajnje desnice i protivmigrantske retorike, ti su zvaničnici ocijenili da je prerano za komentar.

Na italijansku obalu se od 2013.godine iskrcalo približno 700 000 migranata, što je redovno osuđivala Liga Matea Salvinija, jedna od dvije populističke snage, uz Pokret 5 zvijezda, koje čine novu italijansku vladu.

Vlada je položila zakletvu u petak, a Salvini je rekao da planira da otputuje na Siciliju već sjutra kako bi procijenio situaciju.

Salvini je rekao da će prioritet nove vlade biti da se oko pola miliona migranata koji ilegalno žive u Italiji “pošalje kući”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније