Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

02. 06. 2018. 22:30 >> 22:19

ITALIJANSKI MINISTAR

"Vrijeme da migranti spakuju kofere"

Lideri populističkih stranaka koje su formirale novu italijansku vladu, Mateo Salvini i Luidji di Majo, najavili su danas da će raditi na protjerivanju migranata iz zemlje i na stvaranju novih radnih mjesta.

Govoreći na skupu na sjeveru Italije, lider desničarske Lige Salvini, koji je novi ministar policije, upozorio je migrante da je "završeno sa slobodnom vožnjom" i da je "vrijeme da spakuju kofere", navodi Asošiejted pres.

Ta najava masovnih deportacija potvrdila je da je Italija dobila čvrsto antimigrantski nastrojenu stranku u vladajućoj koaliciji, i da će EU imati novog partnera na čelu svoje četvrte najveće ekonomije, zemlje koja je na prvoj liniji migracija u Evropu, navodi AP.

Salvini je ranije danas s novim premijerom Djuzepeom Konteom i ostalim članovima Vlade prisustvovao vojnoj paradi povodom Dana Republike u centru Rima, gdje su avioni u niskom letu ostavljali na nebu trag u bojama italijanske zastave.

Novi ministar za rad i ekonomski razvoj Luidji di Majo, lider Pokreta pet zvezdica, rekao je posle parade da od danas počinje rad na stvaranju novih radnih mestaa.

Ovogodišnja proslava Dana Republike uslijedila je svega dan po okončanju tromjesečnog perioda političke neizvjesnosti u Italiji, formiranjem vlade populista i evroskeptika koja je zabrinula Evropu.

Konte, profesor prava koji se našao na čelu vlade desničarske Lige i antisistemskog Pokreta pet zvjezdica, rekao je da je današnja proslava nadmašila sve tenzije iz prethodnih dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније