Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 07. 2013. 23:12 >> 23:12

UKRAJINA

Otete aktivistkinje pokreta Femen

Aktivisti feminističkog pokreta Femen, nih tri, i njihov fotograf, oteti su danas u Kijevu, uoči planiranog protesta protiv posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina Ukrajini, saopštila je ta organizacija.

Navodni napad na članove grupe, poznate po tome što njene članice često protestuju u toplesu, dogodio se u trenutku kada je ukrajinski predsjednik Viktor Jaukovič primao u posjetu svog ruskog kolegu Putina, predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i Moldavije Nikolae Timoftija, na proslavi 1.025 godina od primanja hrišćanstva u Kijevskoj Rusiji.

"Kad su troje aktivista Femena i njihov fotograf pokušali da odu s mjesta planiranog za skup, napala ih je nepoznata grupa i pretukla ih", rekla je za AFP lider Femena Ana Hutsol.

Poslije napada, njih četvoro je ugurano u automobil, koji se "izgubio u nepoznatom pravcu", rekla je ona i dodala da je najavljeni protest odmah zatim otkazan.

Hutsol tvrdi da je i ona, ranije danas, bila meta napada. Ona je ispričala da ju je, ulazeći u stan, pošto je jutros šetala psa, nepoznata osoba udarila, otela joj ljubimca i pobjegla.

"Nepoznati čovjek skočio je na mene sa stepeništa, udario me po licu, zgrabio mog psa i pobjegao", kazala je Hutsol za francusku agenciju.

Svjatski je završio u bolnici, zbog teških povreda lica, slomljene vilice i zuba, kao i zbog gubitka krvi.

Članice Femena dobro su poznate širom Ukrajine i u inostranstvu, zbog pokazivanja obnaženih grudi u znak protesta zbog diskriminacije žena i drugih kršenja ljudskih prava.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније