Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 06. 2018. 16:16 >> 16:09
1

SITUACIJA S MIGRANTIMA

Makron kritikovao Italiju, Orban pohvalio

Francuski predsjednik Emanuel Makron kritikovao je, kako je naveo, cinizam i neodgovornost Italije zbog odbijanja da prihvati brod sa 629 migranata.

Portparol vlade Benžamin Grivo prenio je Makronove riječi sa sastanka kabineta.

"Ako je neki brod bliže francuskim obalama, očigledno bi mogao da pristane na francusku obalu", rekao je Makron prema navodima portparola.

Brod Akvarius za spasavanje migranata od subote je zarobljen u međunarodnim vodama pošto su Italija i Malta odbile da mu daju dozvolu da uđe u njihove vode.

Migranti se sada pripremaju za putovanje do Španije koja je ponudila svoju luku.

Makron je pohvalio humanitarni gest Španije, rekao je Grivo.

Grivo je dodao da Francuska ne želi da "pokrene presedan" koji bi omogućio nekim evropskim zemljama da krše međunarodno pravo i da se oslanjaju na druge članice EU.

Orban pozdravio odluku Rima da ne primi brod s migrantima

Mađarski premijer Viktor Orban pozdravio je danas odluku nove italijanske vlade da ne dozvoli da brod s migrantima uplovi u neku italijansku luku.

Orban je rekao da je njegova prva reakcija na tu vijest bila uzdah: "Konačno!".

Orban je rekao da je bilo "tako deprimirajuće" slušati godinama da se morske granice Evrope ne mogu odbraniti.

U izjavi poslije sastanka sa slovačkim kolegom Peterom Pelegrinijem, Orban je rekao da je odluka Italije da vrati brod Akvarijus sa 629 migranta "veliki trenutak koji zaista može donijeti promjene u evropskoj politici prema migrantima".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније