Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 06. 2018. 21:38 >> 22:24
6

NAKON SAMITA SA KIMOM

Tramp nominovan za Nobelovu nagradu

Predsjednik SAD Donald Tramp nominovan je za Nobelovu nagradu za mir za narednu godinu, saopštila su dva norveška poslanika, navodeći kao razlog istorijski samit sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom.

"Ono što se događa je istorijski", rekao je Per-Vili Amundsen norveškoj televiziji NRK.

"Pokrenut je proces koji može doprinijeti obezbjeđivanju svjetskog mira na neko vrijeme", dodao je taj poslanik Progresivne stranke, koji je nominovao Trampa sa svojim kolegom Kristijanom Tajbringom Gjedeom.

Norveški odbor za dodjelu Nobela je ranije ove godine objavio da je za nagrade za 2018. dobio 329 nominacija, što je drugi najveći broj u istoriji.

Odbor one koji predlažu kandidate savjetuje da ne otkrivaju svoje predloge, ali nema zvaničnog pravila protiv toga.

Pravo nominacije imaju političari, akademici, bivši dobitnici, direktori instituta za mirovna istraživanja i trenutni i budući članovi Odbora.

Prošlogodišnju nagradu dobio je ICAN, Svjetsko udruženje za ukidanje nuklearnog oružja.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније